Welkom op de website van het Flessenscheepjes Museum

oktober 1, 2010 by · Comments Off on Welkom op de website van het Flessenscheepjes Museum
Filed under: Mededelingen 
Voor beoordelingen: TripAdvisorParkeerbeleid Enkhuizen.
Parkeerschijfparkeren in het centrum
Dat geldt van maandag tot en met zaterdag van 10.00-20.00 uur  in de blauwe zones. Op de overige parkeerplaatsen kan alleen met een vergunning geparkeerd worden.
De dichtstbijzijnde blauwe zones zijn: op de Dijk bij Hotel Die Port van Cleve, op de Paktuinen bij het Hotel Snouck van Loosen en op de Paktuinen naast en achter De Nieuwe Doelen. Let op de maximale parkeerduur! Die is 3 uur en soms 2 uur.

Gratis parkeren
Op zondag kan in het centrum op alle parkeerplaatsen gratis geparkeerd worden.
Van maandag tot en met zaterdag kan er gratis geparkeerd worden op het grote parkeerterrein achter het NS-station. Dit in ca. 10 minuten lopen van het museum.Op 14 juni 2013 werd het Flessenscheepjes Museum vereerd met belangstelling van het Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Mede dankzij Burgemeester Jan Baas, die het paar in het voorbij lopen attent maakte op het flessenscheepje ‘De Groene Draeck’, liep het paar de trap naar de ingang op en kon het paar het flessenscheepje, dat speciaal voor deze gelegenheid op slimme wijze gepresenteerd was,  bewonderen. ‘Wij komen zeker een keer terug’, hadden zij vrijwilliger Wim Pelser beloofd. Wim gaf hen nog de tip: ‘denk aan het afstapje’. Een historische gebeurtenis op een historische plek in Enkhuizen.

Logo Museumregistratie

Koning Willem-Alexander en Koningin Maximá hebben zojuist het flessenscheepje 'De Groene Draeck' bewonderd.

Koning Willem-Alexander en Koningin Maximá hebben zojuist het flessenscheepje ‘De Groene Draeck’ bewonderd.

 

Het Flessenscheepjes Museum bevat op dit moment ‘s werelds meest omvangrijke collectie. De grote verscheidenheid van flessen en scheepstypen is uniek. Meer dan 1000 exemplaren, o.a. uit de vroege zeilvaart en de V.O.C.-tijd. maar ook van de visserij, de walvisvaart en het reddingswezen.
Een doorlopende videopresentatie laat zien hoe het mogelijk is dat een scheepje in de fles terecht komt. 

Ook zijn er thema-exposities te bezichtigen, welke telkens een ander facet van de scheepvaart belichten of werken van bekende flessenscheepjesbouwers laten zien.

   
 

Voorgevel museum